top of page

Over Uit de Schaduw

In het najaar van 2021 vertelde Hanna Verboom het verhaal over haar bipolaire variatie in de Cinetree documentaire 'Uit de Schaduw.' Duizenden mensen reageerden hier vervolgens op: 'Ik ook.'

We werden overladen door verhalen van herkenning en erkenning door mensen die zichzelf terugzagen in het verhaal van Hanna. Ze waren op zoek naar anderen om hun eigen verhalen mee te delen en worstelden met het stigma rondom psychische variaties dat er helaas nog steeds voor zorgt dat veel mensen onnodig lijden.

En dus besloten we: dit verdient meer aandacht. 

Daarom bundelen we dit jaar de krachten van onze filmclub met een missie 'Cinetree' en onze NGO 'Get it done' om een enorme campagne neer te zetten. Met Cinetree maakten we een nieuwe documentaire en vervolg op 'Uit de Schaduw' en met Get it done creëerden we een plek waar iedereen die na het kijken behoefte heeft aan contact elkaar kan vinden of zelf op zoek kan naar antwoorden.

 

Met de belangrijkste missie om het taboe rondom psychische variaties te doorbreken

en samen het gesprek te starten. 

Meer dan 18% van de Nederlanders durft niet te praten over hun mentale uitdagingen

Over Cinetree

De filmclub met een missie.

Wij houden van film. Het is een toegankelijke vorm om een verhaal te vertellen in een tijd waarin aandacht een schaars goed is geworden. Wij geloven dan ook dat films zaadjes planten. Ze kunnen ons raken, inspireren en zelfs tot actie bewegen.

Elke maand kiezen we met liefde de mooiste films uit, samen met de leden van onze filmclub waaronder filmmakers, journalisten, schrijvers, acteurs en natuurlijk jijzelf. Want uiteindelijk hebben we allemaal een belangrijk verhaal te delen. 

Met jouw bijdrage maken we nieuwe films over onderwerpen die ons allemaal aangaan. Onderwerpen die zorgen dat we elkaar, onszelf en de wereld een beetje beter gaan begrijpen. 

Over Get it done

Get it done dat ben jij. En ik. En de buurman en je oma en de postbode. Samen vormen we een collectief van gevers. Mensen die de handen ineenslaan om een ander te helpen.

Een groep mensen die wat willen bijdragen aan de wereld en zich op hun eigen manier willen inzetten voor een gezamenlijk doel.

Stichting Get It Done is in 2009 opgericht als één van de eerste crowdfunding platforms van Nederland. Get It Done heeft sinds de start wereldwijd sociale, kleinschalige projecten succesvol opgezet. Na zich voornamelijk op crowdfunding te hebben gericht, slaat Get it Done begin 2021 een nieuwe richting in waarbij een ‘nieuwe manier van doen’ centraal staat. Zo blijft Get it done mensen activeren om iets voor anderen te doen en samen belangrijke maatschappelijke thema’s aan te pakken.

Partners

Cinetree logo
Ontwerp zonder titel (10).png
vertical_logo.png
Ontwerp zonder titel (8).png
the bluest monday.gif
bottom of page